vineri, 11 septembrie 2009

Gilles Binya


Nascut pe 29 august 1984 la Yaounde , Binya este un fotbalist camerunez care joaca in prezent la formatia elvetiana Neuchatel Xamax fiind imprumutat de la formatia lusitana Benfica S.L.
Joaca pe postul de mijlocas defensiv iar acesta este cunoscut pentru faptul ca alearga foarte mult si este foarte agresiv in joc.Si-a inceput cariera de junior in 2001 in tara natala iar timp de 3 ani a frecventat formatiile din Camerun pana in 2004 cand s-a transferat la formatia algeriana MC Oran pentru care a evoluat timp de 3 ani si a strans 76 de aparitii si 3 goluri .
In anul 2007 a fost cumparat de S.L. Benfica unde a jucat 23 de partide inclusiv in Cupa Uefa si Champions League unde a fost implicat intr-un scandal dupa un fault dur asupra lui Scott Brown de la Celtic . Este international camerunez din 2007 cu 11 prezente in tricoul Camerunului iar mijlocasul defensiv de 1,76 metri a marcat un singur gol .
Camerunezul este cotat la 1,5 milioane de € .

3 comentarii:

  1. daca o sa prinda gustul banilor o sa se aleaga praful de el. Imprumutul de la Benfica poate fi primul pas.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte agresiv dar foarte bun.......oricum nu se pricep scouterii nostrii la adus jucatori de valoare.De fapt nici nu avem scouteri noi :P

    RăspundețiȘtergere